Adevarul despre mititei
Un reporter irealist ne-a povestit legenda aparitiei micilor, legenda care n-are absolut nici o legatura cu produsul. Legenda respectiva e limpede ca a fost nascocita de unul care habar n-are cum ar trebui sa fie micii, cu adevarat, imaginandu-si ca sunt doar carne tocata, condimentata si trantita pe gratar, de catre un carciumar... ramas fara mate pentru carnati. Intai, carnatii au o cu totul alta compozitie, dar cel care a nascocit povestea nu stia ca micii nu se faceau din carne de porc, ci doar carnatii. Apoi, in varianta originala, micii se prepara foarte elaborat, exclusiv din ceafa grasa de vita, dar si cu condimente care azi nu se mai pun (anason stelat, printre altele), la care se adauga o supa de oase si grasime de vita tocata, totul fiind lasat 24 de ore la rece, pentru a se maria aromele. Acum, micii nici nu mai seamana cu acei mici care le-au adus faima, traditia fiind inlocuita cu "traditia" comunista: micii din carne de porc, eventual, porc si vita sau porc si oaie, dar porc... Mititeii erau favoritii "lumii bune", atunci cand au aparut, apoi, comunistii adaptand reteta, pentru a fi accesibili ca pret si "mitocanului".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu